Курс “Рак на гърдата”

Ежегодният курс “Рак на гърдата” вече има три издания, 2021, 2022 и 2023.

Курсът през 2023 година се проведе на 23 и 24 Септември в Заседателната зала на Медицински комплекс “Д-р Щерев” (8 етаж). Целта на курсът е да запознае специализантите и младите лекари с препоръките за скрининг при рака на гърдата и рака на маточната шийка; да предостави обучение за извършване на дебелоиглена биопсия при лезии на гърдата основни препоръки в разчитането на резултата от цитонамазка и генетично изследване за HPV. Наши специални гости са д-р Birgit Amort и д-р Silke Hаushamer от отделението по образна диагностика на гърдата на Университета в Инсбрук ( Австрия). За повече информация кликнете тук.

Курсът през 2022 се проведе на 24 и 25 Септември в Заседателната зала на Медицински комплекс “Д-р Щерев” (8 етаж). Целта на научното събитие беше разширяване на възможностите за обучение на българските специализанти и млади лекари, ангажирани в грижата за пациентите с рак на гърдата. Програмата се съдържаше четири научни сесии и две практически работилници (Дебелоиглена биопсия на лезии и на гърдата и Балинтова група) представени от шестнадесет български и международни лектори. Повече са събитието можете да прочетете тук.

Курсът през 2021 се проведе на 13 Септември съвместно с Медицински Университет Плевен и беше част от XVIII Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Програмата се състоеше от две сесии представени от седем български и международни лектори. Повече са събитието можете да прочетете тук.